Biologisch

Biologisch voedsel gezond?

Bijna iedereen associeert biologisch voedsel met gezond en verantwoord eten. Trap er echter niet te snel in! Een product mag het etiket biologisch dragen als het geproduceerd is met respect en liefde voor de natuur en zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Het gaat om producten die afkomstig zijn van planten of dieren. Dit is een goed uitgangspunt bij de productie van ons voedsel. Er wordt hierbij alleen geen rekening gehouden met de manier waarop een biologisch product verpakt wordt. Veel biologische producten bevatten dan ook E-nummers die schadelijk kunnen zijn voor ons lichaam. Hierbij valt te denken aan conserveermiddelen en smaakversterkers.

Vlees, vleeswaren, chips, snoep en andere producten van biologische oorsprong kunnen schadelijke E-nummers bevatten. Bij het kopen van deze producten is het erg belangrijk om te letten op de ingrediƫnten. Zelfs E621 (mononatriumglutamaat, MSG) wordt toegevoegd aan biologisch vlees en andere biologische voedingsmiddelen!