Gezond leven

Gezond leven begint bij bewustwording

Tegenwoordig is het een hype geworden om zo gezond mogelijk te leven. Er wordt veel reclame gemaakt voor producten die het welzijn van dieren waarborgen en daarom ook gezonder zouden zijn. Ook zijn de biologische supermarkten erg populair en in supermarkten verkopen de biologische producten steeds beter. Maar zijn al deze producten wel zo gezond? 

Wie in de supermarkt loopt en een korte blik werpt op de ingrediënten van een willekeurig pakje vlees, kruiden, magnetronmaaltijd, chips of snoep zal schrikken hoeveel ingrediënten erin zitten. Ook staan er vaak een hoop woorden en/of E-nummers in de ingrediëntenlijst (zelfs bij biologische producten!) waarvan niemand precies weet wat deze met ons lichaam doen. Deze website voorziet u van alle E-nummers en de gevaren van deze E-nummers. Een gezond leven begint met het vermijden van zoveel mogelijk E-nummers in uw voeding. We willen allemaal gezond en oud worden en we kunnen dit het beste bevorderen door zoveel mogelijk schadelijke producten in ons voedingspatroon te vermijden.

Het zal in het begin ontzettend lastig zijn om uw voedingspatroon te veranderen naar een dieet met zo min mogelijk E-nummers. Als u eenmaal weet welke producten geen schadelijke E-nummers bevatten wordt het steeds eenvoudiger. Al na een aantal weken zult u merken dat u fitter wordt en dat de trek naar bepaalde producten minder zal worden (denk aan bijvoorbeeld chips met smaakversterkers of bepaalde kruidenzakjes). Maar ook hier geldt: sla niet door in het vermijden van E-nummers. Op een verjaardag kunt u best een gebakje met kleurstoffen eten, of tijdens een diner vlees met conserveermiddelen. Het is belangrijk om bewust te worden van de schadelijke stoffen die in onze voedingsproducten kunnen zitten en deze zoveel mogelijk te vermijden!