Aspartaam


Aspartaam, E951, is een synthetische zoete smaakversterker waarvan we snel teveel binnenkrijgen. Aspartaam wordt vooral gebruik als zoetstof in light-producten en als vervanger voor suiker in suikervrije producten. Steeds meer onderzoeken wijzen op de schadelijke effecten van dit additief.
Schadelijke effecten van Aspartaam

Naarmate er steeds meer onderzoek is gedaan naar de schadelijke effecten van E951 / Aspartaam komen er ook steeds meer schadelijke effecten tevoorschijn. De volgende schadelijke effecten van Aspartaam zijn bekend: aantasting van het zenuwstelsel, kankerverwekkend, hoofdpijn, darmaandoeningen, diarree, slapeloosheid, concentratiegebrek, hyperactiviteit, gehoorstoornissen, gevoeligheid voor geluid, krampen, pijnlijke gewrichten, chronische vermoeidheid, huidreacties, allergieën, haaruitval, jeuk, geheugenverlies, depressie, paniekreacties, paranoia, obsessies, agressiviteit, schildklieraandoeningen, miskramen, onvruchtbaarheid, verzwakking van het immuunsysteem, jeuk en tand(vlees)aandoeningen. Ook kan het Parkinson, Alzheimer, MS en hartaandoeningen verergeren.

 

 

 

Bovengenoemde schadelijke effecten voor het lichaam is een selectie uit alle schadelijke gevolgen van het binnenkrijgen van Aspartaam. Mogelijk worden er in de toekomst nog veel meer schadelijke effecten ontdekt. Mocht u een van bovengenoemde klachten hebben en veel Aspartaam binnen krijgen, is het de moeite waard om zoveel mogelijk Aspartaam te vermijden en te ontdekken of uw klachten verminderen. Probeer dit e-nummer ook vooral te ontwijken wanneer u zwanger bent.